Introducció - De 北京 a Москва en tren (passant per Улаанбаатар)

UPDATE: Es veu que tot Google està bloquejat a la Xina. Potser actualitzem molt i de cop d'aquí una setmana o més. Tot bé.

"No vull que sigui el típic blog A Todo Tren Por el Mundo ni cap merda així"


El que estàs llegint és un record per a que algun dels vídeos que gravem, moltes de les fotografies que fem i part dels pensaments que se'ns creuin, quedin en algun lloc. Podríem escriure un llibre però seria infumable. Podríem fer un documental però fa mandra muntar 600 h de vídeo (i també sería infumable). Podríem fer un àlbum de fotografies però sap a poc. Doncs al final una mica de tot: lletra, vídeo i fotos (no descartem que acabi sent infumable).


Ruta: Beijing - Ulaanbaator- Irkutsk - Novosibirsk - Yekaterinburg - Moscú. Una burrada de kilòmetres (7.621 km segons el Telegraph) que farem en tren. Saps el famós transsiberià? Doncs el mateix però enlloc d'arribar-nos fins Vladivostok (costa del Pacífic, a 300 km de la frontera amb Corea del Nord) comencem a Pequín i travessem Mongòlia per empalmar prop del llac Baikal. Allà ja agafes la via cap a Moscou.


Us podríem explicar la història del ferrocarril a Rússia, Mongòlia i Xina però us deixem un parell o tres d'enllaços i vatros mateixos neu fent:

Bonus track: FAQs

És com un creuer? No, són línies de tren com les que tenim aquí, necessites tants bitllets com recorreguts facis. És un servei de rodalies, el tren fa parades més o menys curtes però no et permeten anar a visitar la ciutat en un parell d'hores.

Quina distància hi ha entre parades? De parades n'hi ha moltes i poden estar més o menys lluny (com aquí). Nosaltres, per exemple, estarem un mínim de 24 h en anar d'una ciutat a una altre. Pel camí parem en altres pobles i ciutats però no baixem del tren.

I què fareu tantes hores dins el tren? Doncs això és un exemple de com matarem el temps. També ens emportem llibres i música, xerrar amb la gent, veure paisatge, descansar, anar al bar, preparar la visita de la propera ciutat...

Hi ha wifi al tren? No.

I restaurant? Sí, i canvien a cada frontera. És a dir que sortint de Beijing tens restaurant xinès i a la frontera amb Mongòlia canvia per un restaurant mongol que canvia a restaurant rus a la frontera Russa. Però recomanen dur-te menjar, baixar a comprar menjar a les andanes de les estacions i compartir i fer festa amb els companys de viatge.

I...? Alguna pregunta més? No gràcies. Una copeta? Sí gràcies.

Apa, fins ara.

PD: Això és una introducció. Lo bo començarà d'aquí dos o tres dies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Capítol 2 - Fiji Time (31/07)

Europa és un poble

Carbó i sang