Desafío Total

"Creus que pots aguantar?"
"Jo crec que 30-40 minuts els tenim"


Restaurants o bar tal i com els coneixem se'n troben però només en zones occidentalitzades i algun que altre en algun hútòng o zona de moda. En canvi hi ha molt de tenderete, bar tipus zulo o menjadors amb taules. T'has de guiar per la relació bueno-barato, l'estètica està fora de joc.


La carta: en xinès, mooolt poques en anglès i si està traduït només hi ha un terç de la carta, les fotografies ajuden a visualitzar l'àpat. Et fas el valent i t'atreveixes amb aquelles alitas de pollo.

- Spicy?
- Sí, a little!

T'atreveixes amb aquelles algues o amb aquells fideus (?) amb tòfu (?). Està bo i t'ho acabes. Conseqüències: 2 am, ulls oberts, dolor intestinal, visites al lavabo. Serà el cafè dels gats? Putos gats. Res que no puguin arreglar barbacoes d'escorpins, grills, cucs...
(no, no vam tenir valor...)

El radi de seguretat de lavabos de confiança ha de ser gran perquè Beijing és gran. Exemple: la famosa Tiananmen és és la plaça més gran del món. Els edificis a banda i banda, museu nacional i Gran Saló del Poble (parlament), són igualment d'imponents. Les distàncies es fan incomprensibles. Et preguntes si estàs entenent alguna cosa, tant lluny de casa i enmig d'un espai tant gran, al centre d'una colossal ciutat de 21 milions de persones, d'un país tant peculiar com Xina. Com pot ser que vivim en el mateix planeta si tan diferents som? ¿Va ser certa la llegenda de Babel, Déu ens va castigar amb diferents idiomes per a que no ens entenguéssim i no poguéssim completar la torra que es duria a ell? Riquesa! Tant gran és la riquesa com la ignorància per interpretar-la, ens falta paciència i temps per trobar els nexes entre ambdues cultures.
I en aquella distància, un somriure, gestos i “photo, photo”. Que els fem una foto? No, que es volen fer una foto, amb nosaltres! Els turistes com atracció turística dels turistes. I no, no és performance.
Entrades populars d'aquest blog

De Sol a Sol

Cultura

Nexe cultural