Negri, lo gat foll

Gràcies Nyan Cat i diari Ara

Avui presentem una entrevista amb el proper protagonista de Negri 24, el primer documental d'Imperi Amic. Negri és un gat que va néixer l'1 d'abril del 1997 i que des d'aleshores ha dedicat la seva vida a la contemplació de l'entorn des d'una perspectiva universal però sense perdre la condició de gat. Va accedir a embarcar-se en aquest experiment documental sense pensar-ho i ara ens descobrirà algun dels seus secrets gràcies a l'entrevista que li va realitzar el diari Ara el passat 28 de setembre.


De què tracta Negri 24?
És un treball que mostra el dia a dia d'un dia normal en la meva vida. Crec que és un punt de vista interessant mostrar la grandiositat d'un dia a dia de qualsevol, els petits gestos i rutines que realitzem són en realitat grans escenes èpiques. Crec que aquest documental ens ajudarà a reflexionar sobre la nostra rutina i a interpretar-la d'una manera diferent.

És un treball on no hi ha cap mena de narració, ens pot explicar per què?
Va molt lligat amb l'anterior pregunta. Al llarg del dia travessem per diversos estats d'ànim, realitzem diverses activitats i vam creure que no hi havia manera de narrar-ho més enllà d'intentar demostrar les emocions mitjançant la música.

Com va gestar-se el projecte?
Fa temps que des d'Imperi Amic, fins i tot abans que es formalitzés informalment, em van proposar fer un documental des d'un punt de vista peculiar sobre el meu personatge. Des del primer dia els vaig deixar clar que no volia que fos un homenatge grandiós amb grans escenes, tenia clar que volia mostrar el que realment som en aquest univers: els petits gestos que poden canviar-ho tot. Ens vam entendre molt ràpid i aquest estiu vam tancar-nos a pensar el projecte, al setembre vam rodar-ho i tenim l'intenció d'estrenar-ho la propera setmana.

"Amb Imperi Amic ens vam entendre molt ràpid"

Malgrat a Negri 24 no es mostri, tenim entès que el seu dia a dia és molt més actiu.
No tots els dies ho són però es podria dir que sí. Com he dit abans, quan vam elaborar el projecte no era la nostra intenció mostrar espectacularitats però sí és cert que hi ha certes activitats que no es mostren.

Ens podria dir quines són?
No és el moment de dir-ho, ara no.

Amb això vol dir que hi haurà futures col·laboracions amb Imperi Amic?
Encara no ho hem parlat però estic convençut que no tardarem a concretar-ho. Ells tenen moltes ganes de realitzar un petit curtmetratge sobre una història de superació i creuen que els puc aportar molt en aquest aspecte. És tot el que puc dir.

A banda de la reflexió, és Negri 24 un homenatge a la vida animal i domèstica?
De manera indirecta sí. I si m'ho permet és més un homenatge als gats i a la seva manera de fer i viure, crec que la resta d'animals no tenen representació en el film. De fet ni tant sols els humans tenen un paper destacat en el documental més enllà d'una o dues aparicions. Això no s'ha d'entendre com una falta de contacte si no de com la vida de gat és independent i allunyada de la rutina dels altres.

Per acabar, de què és el número 24?
Negri 24 és el relat de tot un dia concentrat en 24 minuts i escaig, un minut per a cada hora.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Capítol 2 - Fiji Time (31/07)

Europa és un poble

Carbó i sang