La vida al tren

"Què fem?"

Ets dels que mires per la finestra a partir de/fins Martorell?
T'has plantejat mai anar a Girona "amb un cop de tren"?
Mires abans la web de Renfe que buscar un vol?

Ets dels nostres!


L'experiència del Transsiberià és altament recomanable, apte per a tots els públics i edats. Bo, bonic i barat (ojo aquí: el més barat és pillar-se els bitllets directament a l'estació, si vas sense planificació ni data límit val la pena).


Bo, per què?

Hi ha quatre categories:
  • 1a - No vàrem tenir el plaer d'anar-hi però ens han assegurat que és l'hòstia: bany i dutxa propis (alguns), servei d'esmorzar, llits bien, atenció personalitzada... Un lujo, vaia. Com tot bon lujo es paga però també es gaudeix.
  • 2a - La que més vàrem utilitzar. Típic compartiment de dues lliteres amb una tauleta. Tan bon punt pujes al tren et donen una bossa de plàstic amb els llençols, funda de coixí i tovallola. En un vagó hi hauran un 9 o 10 compartiments, és a dir unes 36-40 lliteres. El passadís és prou ample com per a dues persones passant de perfil. La millor opció en relació qualitat/preu.
  • 3a - Desapareixen els compartiments, tot obert. Sembla un vagó a mig fer però té les mateixes comoditats que 2a. Hi han dos trets diferencials: hi ha més gent i els llits són impracticables per algú més alt de 1'60 metres o que no estigui acostumat a dormir sobre granit. La bossa amb les coses tampoc falta! Tampoc la tauleta.
  • 4a - N'hem vist algun des de l'andana, segur que són millors que qualsevol vagó de Rodalies. No es fan servir per llargues distàncies, no hi ha lliteres i van per seients numerats.
En totes les categories hi ha personal 100% disponible per qualsevol incidència que tinguis: et falta un got? Te'l deixen. Et molesta un passatger? T'ho arreglen. Pateixes per saltar-te l'estació? T'ho fan saber abans d'arribar. Gent sèria però que quan et veuen fer el llit els hi treus un somriure.

I bo, òbviament, pel jalo. Alguns trens tenen vagó-restaurant. Hi vas pensant que hi haurà un quartet de corda tocant en directe, que et demanaran anar a buscar el frac abans d'entrar o si l'aigua serà barata. Al final com ho podria ser qualsevol Bar Tolo: correcte.


Que el tren no té restaurant? No ho dubtis, aprofita les parades per fer-te amb les delícies locals cuinades el mateix dia! En moltes estacions mitjanes hi ha gent venent plats principals 100% casolans que amb el típic tàper del mercat on posen les olives, una mica d'amanida de cogombre, pseudo-creps amb pseudo-dulce-de-leche, fruita, verdura... De tot.



Que no et barrufa? Sempre tens el típic xiringuito/zulo amb tots aquells croissants de xocolata que tants dies fa que et vénen de gust.

Que et fa mandra baixar del tren, puto vago? No passa res, fes-te amb uns noodels (fins i tot te'ls venen dins el tren) i fes del samovar casa teva.


Bonic, per què?



Els trens són com les vaques, no saps què és però és quelcom especial.

Aquell romanticisme de desplaçar-se a tota llet en mig del no res sense haver-te de preocupar pel que condueix. Poder observar el paisatge, aprofitar cada segon per repassar els detalls de les cases i dels pobles. Saludar a la gent que et saluda. Dir "diòs" al que baixa, "buenas" al que puja. Són petits plaers als que no estem acostumats!


Opcions: llegir, escriure, mirar, observar, estimar, parlar, planificar, dir, debatre, pixar, cagar, dormir, menjar, saludar, agrair, disculpar, perdonar, descobrir, traduir, escoltar, sentir, entendre, interpretar, seure, baixar, pujar, estirar, rumiar, pensar, recordar, preguntar, imaginar, ajudar, sortir, entrar, regalar, oferir, enyorar, il·lusionar, esperar, desesperar, beure, veure, netejar, respondre, carregar, corregir, triar, seleccionar, borrar, tirar, dibuixar, remenar...



Barat, per què?

Vam calcular que de Beijing a Moscú, parant a Ulaan-Baatar, Irkutsk, Novosibirsk i Yekaterinburg, surt per uns 300-400€ per persona. El més car que pagues és el temps. Si en tens...




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Capítol 2 - Fiji Time (31/07)

Europa és un poble

Carbó i sang